Ябълков сладкиш с канела

Ябълков сладкиш с канела
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 3
30/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Вече усещаме този неустоим канелов аромат - обожаваме го!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • олио - 150 мл
  • брашно - 240 г
  • ябълки - 500 г
  • бакпулвер - 10 г
  • канела - 1 к.л.
  • орехи пекан - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде.

Счупете яйцата в купа. Добавете захарта и бъркайте с миксер до бял пухкав крем.

Добавете на тънка струя олиото, а след това на малки количества брашното, смесено с канелата и бакпулвера.

Сложете рендосаните ябълки и натрошените орехи.

Разбъркайте с дървена лъжица. Прехвърлете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Поставете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса и печете ябълковия сладкиш до готовност.

Извадете, изчакайте да изстине и поръсете с пудра захар.

Ябълковият сладкиш с канела е готов.

Източник: Рецептурник за обществено хранене

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: