Тесто за пици, питки, мекици по сопотски

21/05/2019
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо416
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - колкото поеме
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • прясно мляко - 1 кофичка
  • олио - за намазване
  • хлебна сода - 1 ч.л.
  • хлебна мая - колкото кибритена кутийка
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд смесете яйцата, солта, киселото мляко, в което предварително сте сипали содата, хладкото прясно мляко, в което е разтворена маята, и захарта и добавете брашно, колкото поеме, за да се получи меко тесто.

Подмажете по-голям найлонов плик с олио отвътре, сложете в него тестото, завържете го така, че да остане място за набъбване, когато започне да втасва, и го поставете в хладилника.

Така тестото може да престои 3-4 дни и да го ползвате по всяко време за приготвянето на пици, питки, мекици.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар