Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и правим кладенче. Сипваме в него половината захар, размекнатото масло, яйцата, солта и замесваме тесто. Слагаме го в хладилника за 1 час. На слаб огън във форма за печене загряваме 100 грама масло с останалата захар.
Крушите измиваме, обелваме, разрязваме наполовина и почистваме семките. Режем ги на половина и ги поставяме върху разтопеното със захарта масло заедно с орехите. Още веднъж поставяме формата на огъня и загряваме, докато захарта не започне да се сгъстява.
Сваляме формата от котлона. Тестото разточваме и слагаме върху крушите. Печем във фурната 10 минути. След опичане охлаждаме леко и обръщаме пирога с крушите нагоре. Поднасяме сладкиша топъл.