Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Задушени пържоли в тенджера под налягане

Задушени пържоли в тенджера под налягане

Задушени пържоли в тенджера под налягане
Снимка: Monika Ivanova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Сочни, вкусни, ароматни - поднесете тези задушени пържоли с чаша червено вино и им се насладете"

Необходими продукти

  • пържоли - 1 кг свинско бонфиле
  • вода - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 200 г
  • краве масло - 60 г
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват и натриват със сол и черен пипер на вкус. Задушават се в тенджера под налягане заедно с водата, бялото вино и маслото, докато омекнат напълно.

След това котлетите се прехвърлят в тавичка, поливат се със соса, в който са се задушавали, и върху тях се настъргва кашкавалът. Запичат се във фурна, докато кашкавалът се разтопи.

Консумирайте с чаша червено вино.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: