Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пастет»Домашен свински пастет по врачански

Домашен свински пастет по врачански

редакция:
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
240 мин.
Порции
5
"Врачани знаят как се прави най-вкусният домашен пастет."

Необходими продукти

  • свинска глава - 1 средна
  • черен дроб - 1 кг свински
  • лук - 400 г кромид, червен
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • бахар - 10 зърна
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - 2 пакетчета
  • сол - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете свинското месо заедно с начукания бахар, дафиновите листа и солта и след като изстине, го смелете заедно с кипнатите за 5 мин. свински черен дроб и лук.

Поръсете с чубрицата и смления черен пипер, добавете сол на вкус, сложете пастета в буркани и варете 2 часа.

Вижте също как да си направите пастет от пилешки дробчета и свинско в буркани.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
ПРОПУСНАТО Е ИНДИЙСКО ОРЕХЧЕ.НА 1КГ.ДРОБ ЗКГ. ТЛЪСТО
СВИНСКО МЕСО.
МИНАВАМ С ЕДРА РЕШЕТКА И СЛЕД ТОВА
С НАЙ СИТНАТА И ВАРЯ
САМО 40 МИНУТИ.
13.01.2025 20:56