Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Панирани пълнени чушки по мексикански

Панирани пълнени чушки по мексикански

Панирани пълнени чушки по мексикански
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"С най-голямо удоволствие ще си хапнем няколко от тези пълнени чушки"

Необходими продукти

  • чушки - 500 г зелени
  • чушки - 2 бр. много люти
  • домати - 500 г
  • лук - 4 глави, кромид
  • магданоз - ½ връзка
  • сланина - 200 г
  • сирене - 200 г натрошено
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • мляко - 1 к.ч. прясно или вода
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В силно загрятото олио изпържете зелените чушки и когато изстинат, ги обелете и почистете от семето.

Напълнете ги с натрошеното сирене, потопете ги в яйцето, разбито с брашното, и ги изпържете.

Запържете в малко олио настъргания лук, добавете обелените и наситнени домати, нарязаната на кубчета сланина, солта, захарта, черния пипер и накълцаните люти чушки.

Когато сосът остане на мазнина, е готов. Поднесете го към вече готовите панирани чушки.

Поръсете ястието със ситно нарязания магданоз и го сервирайте пълнените чушки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: