Edin.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Пълнени Яйца»Панирани пълнени яйца

Панирани пълнени яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
450916k535
Панирани пълнени яйца
Снимка: Yordanka Kovacheva
16/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
23 мин.
Порции
6
"Салатата и сосът към тези панирани пълнени яйца са по ваш избор"

Необходими Продукти

  • готварска сметана - 50 грама
  • зелен лук - 25 грама
  • чесън - 2 малки стръка, пресен
  • яйца - 6 твърдо сварени
  • черен пипер - 1 - 2 щипки, прясно смлян
  • магданоз - 2 - 3 стръка, листата
  • целина - 1 - 2 стръка, само листата
  • галета - за овалване
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • яйца - 1 - 2 за панировката
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете на две половини всяко едно сварено яйце, извадете жълтъците.

Наситнете лука с чесъна, магданоза и целината. Добавете към тях жълтъците и сметаната, овкусете със сол и пипер. Намачкайте хубаво сместа.

Напълнете белтъците с получената смес. Всяка една половинка пълнено яйце овалвайте в брашно, след това в разбито яйце и накрая в галета.

В малък тиган загрейте олиото и изпържете яйцата. Трябва да получат хубав златист цвят, след което ги изваждайте и отцеждайте от мазнината върху кухненска хартия.

Поднесете вкусните яйца със салата и сос по избор.

Панираните пълнени яйца са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: