Мързелива капама

30/01/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо47
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете във вряла вода киселото зеле, изцедете го, залейте го със студена вода и изцедете отново.

В дълбока тенджера или тиган запържете в маста пушените гърди и добавете нарязаното кисело зеле, ситно нарязания лук, червения и черния пипер, карамфила, стритата мащерка, магданоза, начупения дафинов лист, виното и вода, колкото да покрие зелето и варете 2, 5 часа.

Прибавете суджука и варете още 1 час, сипете дебърцините и шунката и варете още 1 час.

Малко преди да свалите ястието от огъня, сложете нарязаните салам и кренвирши.

Разпределете зелето на порции, наредете върху всяка парчета от всички колбаси и поднесете готовата капама.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар