Начин на приготвяне
Смесете натрошените на парченца бишкоти с начуканите бадеми и разделете сместа на две части.
Последователно запечете двете смеси в намаслена тавичка във фурната, докато придобият бледокафяв цвят.
Сложете в тенджера измитите и разрязани на две сливи (без костилките) и ги наръсете с 4 с.л. захар и ракията.
Захлупете ги и ги задушавайте на слаб огън 5 мин. (трябва да пуснат сока си, но да останат цели).
В дълбока салатиера наредете последователно ред от изстиналите задушени сливи, ред от изстудената смес с бишкотите и бадемите и т.н. и оставете в хладилника за 1 час.
Малко преди да поднесете, разбийте охладената сметана с останалата захар и ванилията на гъст крем, с който залейте тортата.