Манджа от патладжани, чушки и домати

24/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо41
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените патладжани се нарязват на кръгове и се посоляват. Изстискват се от горчивия сок след 30 мин.

Изпържват се в половината растително масло.

След тях в мазнината се изпържват ситно нарязаният лук и пиперките, нарязани на ивици. Посоляват се и се наръсват с червения пипер.

В малка тенджерка се слагат патладжаните и сместа от лука и пиперките. Отгоре се нареждат доматите, нарязани на филии, посоляват се, наръсват се с чесън, ситно нарязан магданоз и останалото растително масло.

Ястието се залива с 3 – 4 супени лъжици гореща вода и се задушава на тих огън 15 мин. Поднасяме манджата с задушен ориз или попарени с масло тестени изделия (юфка, макарони). Става и за гарнитура към месо.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар