Начин на приготвяне
Корените за супа, нарязани на едри парчета, карфиолът, накъсан на големи цветчета, и няколко зърна черен пипер се заливат с подсолена вода и растителното масло и се варят до омекване.
Отцеждат се, нарязват се на по-дребни парчета и се нареждат в намаслена тавичка.
Върху зеленчуковата смес се наръсва сос Бешамел, приготвен от маслото, брашното, млякото и сол на вкус.
Към него се примесват жълтиците от яйцата, а след изстиването на соса се прибавят белтъците, разбити с щипка сол и няколко капки оцет на твърд сняг.
Суфлето се пече в умерена фурна около 20 мин, изважда се, наръсва се със сирене и се пече още десетина минути.
Суфлето от карфиол се поднася със салата по избор.