Суфле от карфиол

Суфле от карфиол
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Искаме да ви се похвалим с новата ни любима рецепта - чудно суфле от карфиол"

Необходими продукти

  • карфиол - 800 г
  • корени за супа - 1 връзка (морков, парче от керевиз и пащърнак, корен от магданоз)
  • сол
  • оцет
  • черен пипер
  • краве масло - 60 г
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • яйца - 3 - 4 бр
  • сирене - 3 - 4 с.л. (или кашкавал или леко посолена извара)
  • масло - 1 с.л. растително
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корените за супа, нарязани на едри парчета, карфиолът, накъсан на големи цветчета, и няколко зърна черен пипер се заливат с подсолена вода и растителното масло и се варят до омекване.

Отцеждат се, нарязват се на по-дребни парчета и се нареждат в намаслена тавичка.

Върху зеленчуковата смес се наръсва сос Бешамел, приготвен от маслото, брашното, млякото и сол на вкус.

Към него се примесват жълтиците от яйцата, а след изстиването на соса се прибавят белтъците, разбити с щипка сол и няколко капки оцет на твърд сняг.

Суфлето се пече в умерена фурна около 20 мин, изважда се, наръсва се със сирене и се пече още десетина минути.

Суфлето от карфиол се поднася със салата по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: