Начин на приготвяне
Киселецът се измива, нарязва на ситно и се задушава със ситно нарязания зелен лук и щипка сол в половината от кравето масло.
Наръсва се с брашното и се разрежда със студеното прясно мляко. Подправя се на вкус с черен пипер.
Твърдо сварени яйца се разрязват по дължина, изваждат се жълтъците, размачкват се с вилица, посоляват се, прибавят се с черен пипер и горчица и се разреждат с 3 – 4 супени лъжици прясно мляко на кашица.
Белтъчените половинки се нареждат в малък съд, намазан с мазнина, и се напълват с пюрето.
Заливат се с кашицата от жълтъците, наръсват се с галетата, кашкавала и останалото масло и се запичат във фурната, докато върху яйцата се образува коричка.
Ястието се поднася с цедено мляко.