Edin.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пълнени яйца»Пълнени яйца на фурна

Пълнени яйца на фурна

Пълнени яйца на фурна
Снимка: Bibi
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Поднесете това ястие с цедено мляко и само гледайте как всички ахват след първата хапка"

Необходими продукти

  • киселец - 2 щипки
  • брашно - 1 с.л.
  • зелен лук - 1 стръг
  • краве масло - 60 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • черен пипер
  • горчица - на върха на ножа
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • кашкавал - 3 - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселецът се измива, нарязва на ситно и се задушава със ситно нарязания зелен лук и щипка сол в половината от кравето масло.

Наръсва се с брашното и се разрежда със студеното прясно мляко. Подправя се на вкус с черен пипер.

Твърдо сварени яйца се разрязват по дължина, изваждат се жълтъците, размачкват се с вилица, посоляват се, прибавят се с черен пипер и горчица и се разреждат с 3 – 4 супени лъжици прясно мляко на кашица.

Белтъчените половинки се нареждат в малък съд, намазан с мазнина, и се напълват с пюрето.

Заливат се с кашицата от жълтъците, наръсват се с галетата, кашкавала и останалото масло и се запичат във фурната, докато върху яйцата се образува коричка.

Ястието се поднася с цедено мляко.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: