edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Празнични пържоли на скара

Празнични пържоли на скара

Празнични пържоли на скара
25/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
"Понякога колкото и да се опитваме да избягаме от месото, накрая все до него стигаме като идея за вечеря"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр., средно големи
  • домати - 6 бр. пресни
  • чушки - 6 бр. пресни
  • гъби - 200 г
  • лук - 2 глави, средно големи
  • магданоз - 1 връзка
  • масло - 30 г
  • кимион - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте с дървено чукче пържолите и ги оваляйте в сместа от кимиона, чубрицата, черния пипер и солта.

Нарежете на дребно доматите, чушките, лука и магданоза и размесете.

В подходящ съд редувайте свински пържоли и зеленчуци, докато свършат продуктите.

Захлупете съда и го сложете в хладилник за 12 часа.

Печете на скара пържолите, без да махате полепналите зеленчуци.

Върнете изпечените пържоли в същия съд и захлупете, за да се задушат.

Поднесете пържолите топли, поръсени със задушените в маслото гъби и подходяща за сезона гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: