Лесен ябълков квас

19/02/2019
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо43
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки - 1 кг антоновки
  • захар - 100 г
  • мед - 200 гр
  • мая - 30 г хлебна
  • канела - 1 ч.л. смляна
  • вода - 4 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма емайлирана тенджера сложете нарязаните на тънки резени ябълки, залейте ги със студена вода и изчакайте да кипнат.

Преместете съда от огъня и оставете ябълките да престоят 2-3 часа.

След това прецедете отварата през марля и добавете меда, захарта, маята, канелата.

Сложете покрития с плат съд на топло, за да ферментират ябълките.

След 2-3 дни прецедете ябълковия квас и го налейте в здраво запушени бутилки и ги сложете в хладилник.

Квасът е готов след 3-4 дни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар