Начин на приготвяне
В загрятото масло сипете нарязания лук и когато той леко се запържи, добавете надробените гъби.
Разбъркайте няколко пъти, посолете и свалете от огъня.
Сварете картофите и ги нарежете на кръгчета.
Намажете с масло съда, в който ще приготвяте ястието.
Наредете слой от картофените кръгчета и го посолете.
Отгоре сложете ред от изпържените лук и гъби и полейте с 1 с.л. олио.
Редете по този начин, докато свършат подготвените продукти, като най-горния слой трябва да е от картофи.
Залейте със сметаната, като я разнесете равномерно, поръсете с настъргания кашкавал и печете във фурна, докато кашкавалът се разтопи и зачерви.
Нарежете ястието на големи парчета и сервирайте със зеленчукова салата.