Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Картофи, запечени с лук и гъби

Картофи, запечени с лук и гъби

Картофи, запечени с лук и гъби
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"И всеки ден да хапваме това зеленчуково ястие, пак няма да ни омръзне"

Необходими продукти

  • картофи - 10 бр.
  • гъби - 8 бр. пресни
  • сметана - 200 г
  • лук - 2 глави кромид
  • кашкавал - 70 г настърган
  • масло - 30 г растително
  • магданоз - на вкус
  • копър - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрятото масло сипете нарязания лук и когато той леко се запържи, добавете надробените гъби.

Разбъркайте няколко пъти, посолете и свалете от огъня.

Сварете картофите и ги нарежете на кръгчета.

Намажете с масло съда, в който ще приготвяте ястието.

Наредете слой от картофените кръгчета и го посолете.

Отгоре сложете ред от изпържените лук и гъби и полейте с 1 с.л. олио.

Редете по този начин, докато свършат подготвените продукти, като най-горния слой трябва да е от картофи.

Залейте със сметаната, като я разнесете равномерно, поръсете с настъргания кашкавал и печете във фурна, докато кашкавалът се разтопи и зачерви.

Нарежете ястието на големи парчета и сервирайте със зеленчукова салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: