Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнен патладжан»Сини домати по египетски

Сини домати по египетски

MarianeMariane
Новак
6944
Сини домати по египетски
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • патладжани - 1 кг сини домати
  • зехтин - 150 мл
  • моркови - 100 г
  • керевиз - 100 г
  • домати - 250 г
  • лук - 150 г
  • чесън - 20 г
  • олио - за пържене
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сините домати се разрязват по дължина на две половинки. Изрязва се вътрешността им край кората, за да може след изпържването по-лесно да се отдели.

Патладжаните се пържат в маслена баня. Изваждат се и се оставят да се отцедят. В загретия зехтин се прибавя ситно нарязаният лук и се запържва до златисто. Прибавят се чесънчетата, морковите и вареният керевиз, ситно нарязани. Към сместа се добавя и вътрешността на пържените патладжани.

Получената смес се използва за плънка на сините домати, които се редят в подходяща тава. Отгоре се покриват с домати, нарязани на колелца. Поръсват се с магданоз и се пекат около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна. Поднасят пълнените патладжани студени.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: