Заек задушен със зарзават

MarianaMariana
Новак
693
1
59
Заек задушен със зарзават
Снимка: Petia
04/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Киснем заека за една нощ в марината, приготвена от равни части вода и оцет. Отцеждаме го добре, нарязваме го на пориции и го пържим до зачервяване в загрятото олио.

Месото прибираме на топло, а в мазнината от пърженето прибавяме лука, нарязан на филии, настърганите моркови и посоляваме.

Когато зеленчуците се запържат, прибавяме ситно нарязаните пиперки и доматите, обелени и настъргани на ренде. Готвим на умерен огън, докато се изпари водата от доматите.

Заливаме продуктите с водата, в която сме размили брашното, прибавяме обелените скилидки чесън и връщаме месото в соса. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и задушаваме на тих огън до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest