Сафриди в марината

MarianaMariana
Новак
691
52
26/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо72
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • сафрид
  • олио - за пържене
  • оцет
  • черен пипер
  • бахар
  • дафинови листа
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количества не са упомената, защото те зависят от вкуса ви и от това колко точно сафрид в марината искате да приготвите.

Почистеният сафрид се изпържва до готовност в олио и се оставя да изстине напълно. След това рибките се редят в стъклен буркан или друг съд плътно, като между тях се пъхат скилидки чесън, зърна черен пипер и бахар, както и дафинов лист.

Когато бурканът се напълни, рибата се залива с олиото, в което се е пържила, към което се добавят няколко лъжици винен оцет.

Така приготвеният сафрид може да се запази в хладилник повече от седмица и е отлично мезе.

Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
21.00 лв.
Виж ››

Ето на това му се казва удобство - дълбок, висококачествен тиган с две дръжки - практичен и необходим във всеки дом

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар