Зелен хайвер с пържени домати

MarianaMariana
Новак
688
6
13/09/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме патладжаните на котлон или във фурната на силен огън и ги обелваме.

Счукваме чесъна със сол, прибавяме го към обелените патладжани и с дървено чукче бием, докато получим гладка смес.

Обелваме доматите, нарязваме ги и ги запържваме в олиото до изпаряване на водата и получаване на хубав гъст доматен сос, който охлаждаме и съединяваме с патладжаните.

Прибавяме ситно нарязания магданоз и бием, докато цветът на доматите се поизгуби и сместа стане по-зелена. Овкусяваме със сол и оцет.

Можем да консервираме или да поднесем веднага.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар