Пудинг от череши

MarianeMariane
Новак
6944440
Пудинг от череши
11/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • грис - 150 г
  • масло - 200 г
  • пудра захар - 200 г
  • яйца - 8 бр.
  • бадеми - 3 с.л. смлени
  • череши - 1 кг
  • лимони - 1 бр. кора
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме гриса в прясното мляко и го оставяме да изстине.

Разбиваме маслото на пяна и прибавяме последователно захарта, бадемите и жълтъците един по един.

Към сместа прибавяме също гриса, обезкостените череши, настъргана лимонена кора и малко канела.

Разбъркваме добре и внимателно прибавяме разбитите на сняг белтъци.

Разбъркваме и прехвърляме в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка.

Печем пудинга до готовност в умерено загрята фурна.

Поднасяме поръсен с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: