edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Яхния»Говежда зимна яхния

Говежда зимна яхния

MarianeMariane
Новак
6943385
04/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Перфектната зимна яхния не само ще ви насити, тя ще сгрее и душата ви"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Говеждото месо се смила 2 пъти, за да е по-фино. Слага се в подходящ съд и се обърква с ориза, яйцата, половин връзка ситно нарязан магданоз и сол.

Каймата се омесва добре и с намазнени ръце се оформят еднакви по големина топчета.

Топчетата се овалват в брашно, навлажняват се, след което се овалват още веднъж, за да поемат повечко брашно.

Топчетата се пускат във вряла подсолена вода, която не трябва да е твърде много, а в количество, колкото едва да покрие топчетата. Оставяме топчетата да се варят на тих огън.

Когато оризът в тях леко уври, добавяме цяла връзка магданоз, нарязана на ситно и малко черен пипер за овкусяване.

Оставяме ястието да се вари на тих огън до готовност. Преди поднасяне заливаме топчетата със загрятото олио, в което сме сложили малко червен пипер.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: