Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Лесен карфиол с доматен сос

Лесен карфиол с доматен сос

MarianeMariane
Новак
6944
Лесен карфиол с доматен сос
Снимка: Monika Ivanova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • карфиол - 2 малки глави
  • сол
  • за доматения сос
  • домати - 6 - 7 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • чубрица
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсвате карфиола на розички и го сварявате до готовност в подсолена вода. Оставете го да се охлади, докато приготвяте соса.

Доматите са нарязват и се слагат в тенджера на тих огън, без да им се добавя никаква вода. Прибавя се към тях пресованият чесън и ситно нарязаната глава лук. По желание може да сложите и чубрица.

Оставете продуктите да се задушават до омекване, след което ги претрийте през гевгир.

Отделно запържете брашното в маслото, разредете с доматения сос и оставете да поври 4-5 минути на тих огън.

Поднесете карфиола топъл или студен, полят с този ароматен доматен сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: