Пиле Аспик

MarianaMariana
Новак
688
52
02/07/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо31
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. тлъсто
  • черен пипер
  • сол
  • желатин - 6 - 7 пакетчета
  • моркови - 2 - 3 броя сварени
  • яйца - 3 бр. сварени
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбираме голямо, по възможност домашно тлъсто пиле и го сваряваме много добре на гъст бульон. Когато се охлади, нарязваме пилето на правилни порции и го овкусяваме със сол и черен пипер.

В бульона от варенето добавяме 6-7 пакетчета желатин, разбъркваме добре да се разтвори.

На дъното на купа подреждаме кръгчета нарязани сварени домати и моркови. Отгоре поставяме пилешкото месо и заливаме с бульона, в който сме изстискали и лимона.

Слагаме съда в хладилник или в купа с лед, за да се желира по-добре.

При сервиране обръщаме в специална чиния, гарнираме с твърдо сварени яйца и/или кисели краставички.

Тенджера под налягане 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тенджера под налягане 7л
39.99 лв.
Виж ››

Във всяка кухня трябва да има една тенджера под налягане, защото с нея готвенето е по-бързо, по-лесно и по-здравословно. Редица предимства, с които всеки иска да разполага, събрани в един кухненски съд - тенджера под налягане.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар