Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печени пилета с хлебна плънка

Печени пилета с хлебна плънка

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вкусни пиленца с хрупкава коричка и интересна ароматна плънка"

Необходими продукти

  • пилета - 2 бр. съвсем млади
  • пилешки дробчета - 100 г
  • хляб - 3 филии сух
  • прясно мляко - 600 мл за накисване на филиите и печене
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр. сварени
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пиленцата и ги овкусете със сол и черен пипер хубаво отвън и отвътре. Оставете ги да поемат от аромата на подправките, а вие пригответе плънката.

Накиснете хляба в малко прясно мляко, отцедете го добре и добавете към него ситно нарязаните яйца, наситнения магданоз и дробчетата, нарязани на кубчета. С получената плънка напълнете пилетата, зашийте ги и ги поставете в подходяща тавичка за печене.

Залейте с прясното мляко, добавете масло и 1 винена чаша вода. Печете пилетата до готовност в загрята на 180 градуса фурна, като често ги поливате със сос.

Поднесете със свежа гарнитура по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: