Бобена чорба със сланина

MarianaMariana
Новак
688
6
29/06/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо32
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете боба да се вари. По желание може да изхвърлите първата вода. Около 40 минути след завирането е време да добавите към него ситно нарязания праз и целината.

Когато бобът омекне, е време да приготвите сланината. Тя се нарязва на много ситно е се запържва в тиган до златисто-розово. Хапките сланина се вадят с помощта на решетъчна лъжица и се слагат в боба, а в мазнината се запържват до омекване 2 глави лук.

Когато лукът омекне, запръжката се изсипва при боба, добавя се сланината, поръсва се с джоджен, червен пипер и магданоз и се оставя за още десетина минути на тих огън. Уникален вкус :)

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар