Edin.bg»Статии»Здраве и Красота»DHEA + CLA - златна комбинация добавки и техните ползи

DHEA + CLA - златна комбинация добавки и техните ползи

DHEA + CLA

Хормоните са от жизнено важно значение за функционирането на организма. Те влияят върху много процеси в тялото и като цяло определят здравето. Стресът на ежедневието често води до значителен спад в нивата им.

Затова се налага взимането на добавки, които регулират тяхното ниво.

Едни от важните хормони са DHEA и CLA. Какво се крие зад тези абревиатури и каква роля имат тези хормони в тялото?

CLA и ролята му в тялото

Абревиатурата на този хормон се разчита като конюгирана линолова киселина. Тя има огромна роля за цялостното здраве. Спортистите и бодибилдърите я употребяват, защото съдържа кофеин и в същото време не предизвиква алергии и или свръхчувствителност. Тя подпомага отслабването, увеличава мускулната маса и повишава издръжливостта.

CLA засилва метаболизма, предпазва от рак на дебелото черво, понижава невата на холестерола, намалява кръвната захар, тушира възпаленията в организма, подсилва имунитета и премахва дерматологичните проблеми.

Дозите на разпределени на капсули като дневно се допускат от 1 до 3 капсули.

DHEA и ролята му в тялото

DHEA + CLA - златна комбинация добавки и техните ползи

Дехидроепиандростерон или DHEA е познат на повечето хора като хормона на младостта. Той оптимизира хормоналната система на тялото. Синтезира се в надбъбречната жлеза, но с напредването на възрастта нивата му спадат и това се усеща с появата на физически, психически и хормонални проблеми.

Дефицитът на този хормон води до хронична умора, депресия, загуба на мускулна маса, раздразнителност, нервност, сексуални проблеми и други.

Този хормон влияе на когнитивната памет, зрителната информираност и концентрацията. Добавката с DHEA в състава е перфектно оръжие срещу Алцхаймер.

Нивата на DHEA в тялото намаляват поради продължителен стрес, не само заради възрастови промени. Основни хронични заболявания също водят до значителен спад на хормона.

Използването на добавка дава възможност на надбъбречната жлеза да почива. Този период от време обаче не бива да надхвърля 1 година. След този период жлезите могат да започнат отново да произвеждат достатъчно от нужния хормон.

При автоимунни заболявания като лупус и артрит, при възпалителни заболявания и намалена костна плътност, при депресия и прилагане на диети за отслабване и трупане на мускулна маса, както и при загуба на памет при по-възрастни хора добавката с DHEA е опция за подобряване на състоянието.

20-50 милиграма на ден е достатъчна безопасна доза за хора над 30-годишна възраст.

Комбинацията от двата хормона дава всички положителни свойства, които те притежават поотделно и е наистина златна комбинация за тялото.

Вижте още: Коензимът на младостта поправя гените

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest