edin.bg»Статии»Спорт и Хранене»Всичко за Лунната диета

Всичко за Лунната диета

Всичко за Лунната диета

Още в древността хората са забелязали влиянието на Луната, защото следели нейните фази. Всяко начинание започвали при нарастваща Луна.

В астрологията най-близката ни планета е свързана с женското начало -ин. Фазите на Луната са 4 - новолуние, първа четвърт, пълнолуние, последна част.

Луната влияе на почти всички процеси, протичащи в тялото ни. Това е така, защото по-голямата част от човешкото тяло се състои от вода. Диетата, подчинена на лунните цикли, е както за пречистване и поддържане на здравето, така и за отслабване. С нея се спасяваме и от целулита и поддържаме добрия си външен вид.

Лунната диета на практика представлява 24-часово гладуване в периодите, когато небесното тяло навлиза в някой определен период. Диетата започва в часа, в който Луната навлиза в нова фаза и завършва в същия час на следващия ден.

Най-често тази диета се прави 2 пъти в месеца - когато Луната е в пълна фаза и когато е млада. Ако се прави веднъж в месеца, по-добре да се избере младата Луна.

Хората, които нямат сериозни здравословни проблеми, могат да бъдат спокойни, че диетата няма да им навреди.

По същество този диетичен режим може да бъде определен като течен. Препоръчва се за тези 24 часа да се пият само течности, най-добре това да бъде вода. Количеството е нужно да бъде от 2 до 4 литра. Може водата да бъде заместена в някои часове от чай без захар.

Лунната диета

А как да се справим с чувството на глад, което често ни напада по време на провеждане на диетите?

Срещу него може да се направи домашно приготвен сок от плодове или зеленчуци, но не бива сокът да бъде подправян. Не използвайте праскови и банани. Плодовата вода не бива да се заменя с натурални сокове от търговската мрежа, защото не съдържат редица консерванти - захар, сол, оцветители и други.

Диетата според Луната пречиства организма от натрупаните токсини и задържаните течности.

По време на нейното практикуване може да се загубят от 1 до 3 килограма.

Тези, които държат да запазят новото си тегло, могат да практикуват диетата 4 пъти в месеца, на всички фази на Луната. За целта се следи лунният календар, указващ тези дни за всеки месец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest