Edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Най-полезните плодове за мъжете

Най-полезните плодове за мъжете

Най-полезните плодове за мъжете
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
Препоръчано за теб:
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
22.00 лв.
Виж ››

Плодовете не са сред най-често избираните хранителни продукти от мъжете, с което те се отличават от слабия пол, залагащ основно на плодови салати, наред със зеленчуковите. Плодовете обаче са не само също толкова полезни за мъжа, колкото и за нежната му половинка, но и може да имат и неочакван профилактичен ефект за някои опасни заболявания.

Меню, богато на флавоноиди, предпазва от смъртоносния рак на простатата. Портокалите и гроздето го съдържат и това веднага ги прави плодове, които не бива да бъдат подминавани от мъжката част от човечеството.

Кои други плодове имат благотворен ефект върху здравето, настроението и кондицията на мъжа? Ето ги най-полезните плодове за мъже.

Банан

Радост и добро разположение на духа, това гарантира консумацията на този плод на мъжете, които не го подминават в менюто си. Серотонинът в бананите си заслужава вниманието. С фосфора в него мъжкият мозък ще работи още по-активно. Въглехидратите в сладкия плод са лесно усвоими и презареждат тялото за около час.

Грейпфрут

Повишеното кръвно налягане е проблем за огромна част от мъжете на средна и зряла възраст. Сокът на грейпфрут подпомага опитите на мъжете да се преборят с този здравословен проблем. Той е в помощ и срещу безсъние и нервното напрежение. Подходящо е да се пие вечер преди лягане.

Ананас

Ананасът е полезен за мъжа

Този плод е добра профилактика за мъже срещу сърдечни проблеми. Рисковете от инсулти и инфаркти нарастват след 40-годишна възраст. Мазни храни, алкохол, цигари са все причини за поява на тези здравословни проблеми. Чашата сок от ананас или парче от плода чисти кръвоносните съдове, премахва наслаганите мазнини и подпомага работата на храносмилателната система.

Авокадо

Авокадото е може би най-добрия плод за мъжа. Високо съдържание на калории и мазнини, но без вредните ефекти на мазните храни, защото е естествен природен продукт. Ненаситените мастни киселини и антиоксидантите поддържат кръвоносните съдове и са профилактика за сърцето.

Грозде

Гроздето е символ на мъжката сила още за древните гърци, а в Китай е символизирало парите, богатството. С потенциала си да понижава киселинността на пикочната киселина то стимулира работата на бъбреците, имунната система и регулира стомаха. Добра профилактика е и срещу астмата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest