edin.bg»Статии»Спорт и Хранене»Внимание! Тези храни понижават либидото

Внимание! Тези храни понижават либидото

Тези храни понижават либидото

Ниското либидо и нежеланието за секс могат да са доста различни, като така например угасване на страстта между партньорите, но може проблемът да е и друг. Едни от най-честите фактори, които оказват влияние на нередовния секс е консумацията на определени храни.

Те оказват понижаващо действие на хормона тестостерон, което, от своя страна, води и до липсата на сексуален апетит.

Кои храни понижават либидото?

1. Алкохол

Въпреки че често можем да си позволим по няколко малки шотчета за кураж, в продължителен аспект алкохолът влияе зле на нашия сексуален живот. Така например при жените реално той замъглява много съзнанието и може да стане причината за редица необмислени постъпки, докато при мъжете алкохола вреди на ерекцията.

2. Сирене

Веднага искаме да уточним, че говорим за прекомерното ядене на този продукт, като визираме основно много евтините сирена, които далеч не са най-качествените.

3. Пайове

Причината за това е, че като цяло тестените изделия спомагат за бързото покачване на излишните килограми, а така ние си създаваме множество комплекси, което от друга страна, оказва влияние и на увереността ни в леглото. А резултатът е понижено либидо.

Двойка със сексуални проблеми

4. Мента

Отново е продукт, който понижава тестостерона и така влияе негативно на нашия интимен живот.

5. Кафе

Както всички знаем в него се съдържа кофеин, който от своя страна увеличава чувството ни на тревожност. Именно затова, ако сме изпили повече кафета, то това затруднява палавите ни забавления в леглото.

6. Диетични напитки

Причината за вредността на тези продукти са основно изкуствените подсладители, които отново оказват негативен ефект на хормоните в организма ни. Няма как да пропуснем да споменем и образуването на газове, което не е никак сексуално и също пречи на интимния ни живот.

7. Соя

Ако си хапвате малко соеви продукти, тогава това не пречи. Това обаче не важи, ако прекалявате със соевите храни, като тофу, соево мляко и други, тъй като по този начин се понижава нивото на тестостерон в тялото ни, като това влияе и на нашия редовен секс.

Червеното месо понижава либидото

8. Червените меса

Отново искаме да отворим една скоба и да добавим, че негативният ефект на този продукт се усеща, но само ако прекалявате с консумацията му. Причината е това, че за съжаление, в тях често се добавят антибиотици или дори хормони, които от своя страна, оказват негативен ефект на мъжката сила.

9. Пуканки за микровълнова

Със сигурност това ви звучи странно, но дори и в тях се съдържат редица вредни за здравето ни химикали, които от своя страна, оказват негативен ефект на мъжкото здраве и либидо.

10. Ленено семе

То е много полезно, защото е ценен източник на омега-3 и алфа-линоленовата киселина. Заедно с това обаче лененото семе съдържа фитохимикали, а именно така наречените лигнани. То е много полезно за метаболизма, но ако прекалявате, тогава влияе на понижаването на тестостерона и на либидото като цяло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати