Edin.bg»Избрани Колекции»Бъркан Тутманик с мая
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тутманик с мая и прясно млякоРазбъркайте, натрошете сиренето и смесете с продуктите за вашия тутманик.
В тава с хартия за печене сипете сместа и оставете за 20 мин....
Блини без мая
Разбийте яйцата заедно със захарта. Прибавете олиото, содата за хляб, прясното мляко и солта.
Лъжица по лъжица започнете да добавяте брашното...
Бухнал Вит Тутманик
Извадете готовия тутманик и леко го напръскайте с вода.
Бухналият Вит Тутманик е много вкусен....
Мързелив овчарски тутманик
Печете тутманика в загрята на 180 градуса фурна. След около 20-тина минути е готов.
Мързеливият овчарски тутманик е много вкусен....
Традиционен Добруджански Тутманик
Извадете готовия тутманик, напръскайте го със студена вода и покрийте с кърпа.
Традиционният Добруджански Тутманик е готов....
Мекици със суха маяАктивирайте маята заедно със захарта в топла вода. Разбъркайте и оставете да шупне 15-тина минути.
Сипете в купа брашното и оформете кладенче в...
2
Класически мекици с мая
Смесете в купа размитата с вода мая, захарта, солта, пресятото брашно. Добавете 250 мл топла вода и разбъркайте.
Покрийте сместа и оставете за...
Палачинки с жива мая
На порции започнете да добавяте брашно, като не спирате да бъркате.
Трябва да получите смес за палачинки, която е с консистенция на боза....
Пухкави мекици с маяСтоплете 200 мл от прясното мляко и разтворете маята в него заедно с 3 с.л. брашно и 1 ч.л. захар. Разбъркайте и оставете сместа за 20 мин. настрана...
9
Рейтинг
4
Общо гласували: 4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: