Пържолки с праз и вино

Открий всички 74 кулинарни идеи за пържолки с праз и вино в Един.бг.
Телешки пържоли с виноТелешки пържоли с виноВ отделен съд запържваме маслото и брашното до златисто, след което разреждаме с виното....
Топло виноТопло виноВиното се слага в дълбока тенджера на котлона....
Праз фрикасеПраз фрикасеПразът се почиства, нарязва се на ситно и леко се посолява. Задушава се в 3 супени лъжици растително масло....
Безалкохолно малиново виноБезалкохолно малиново виноСмачкайте малините заедно със захарта, залейте ги с водата, сипете сместа в стъклен, порцеланов или емайлиран съд и я покрийте с памучна кърпа....
Чорба от празЧорба от празПоръсваме със ситно нарязан джоджен и сваляме от чорбата с праз огъня. Поръсваме чорбата с черен пипер....
Праз по гръцкиПраз по гръцкиПолзва се само бялата част на праза....
Kюфтета с празKюфтета с празЗадушете до омекване в част от олиото почистения, измит и нарязан на ситно праз....
Праз с маслиниПраз с маслиниНарязваме на дребно праза и го пържим до омекване в загрятото олио....
Пържен праз мекициПържен праз мекициПочистваме праза, нарязваме го на парчета с дължина 4-5 см и го слагаме да се вари в подсолено вад....
Бухти с бяло виноБухти с бяло виноДобавят се и виното, содата и щипка сол. При непрекъснато бъркане се сипва по малко от брашното, докато се получи смес с гъстотата на каша....
Сух фасул с виноСух фасул с виноЗаливаме ги с виното, добавяме 2 ч.ч. гореща вода и прецедения фасул....
Задушена кокошка с виноЗадушена кокошка с виноПрибавяме брашното, размито във виното и готвим още 10-15 минути на тих огън. Подходяща гарнитура би била ориз пилаф или зеленчуци....

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: