
останалата добавяме брашно от рожков или какао и разбъркваме. Изсипваме в средата и леко разнасяме с лъжичка.
По желание украсяваме с резенчета ябълки или круши. Печем на долен реотан без вентилатор до суха клечка....

. Прехвърляме в намаслена тавичка и оставяме да почине за 20 минути.
Печем хляба в предварително загрята фурна на 250 г за 10 минути, после намаляваме на 160 и печем до готовност, около 40-50 минути....

Смесете двата вида брашно и направете отвор в центъра на получената купчинка. В него добавете маята и една чаена чаша вода. Когато установите...

и оризовото брашно.
Тъй като оризът е по-тежък, хлябът няма да стане пухкав, а малко по-глетав, но затова пък вкусен.
Печем на 180 градуса 50 мин....

В подходяща дълбока купа разбъркайте всички съставки. Получава се леко течна смес.
Изсипете във форма за кекс или мъфини, застлана с хартия...

.
Обикновено правя хляб с типово брашно или грахам и слагам различни семена. Щукна ми, че от лененото семе би се получило чудесно брашно. Не бих...

Обелете тиквата, нарежете я на парчета и сложете да се вари на пара. През това време направете блата, като първо топлите млякото.
В друг съд...

оставете за 5-10 минути.
Така ще остане мекичка, ако не се изконсумира веднага.
Топла, хрупкава и мека диетична питка без бяло брашно.
И все пак внимавайте с поетото количество въглехидрати :)...

Забъркваме сух смес от пълнозърнестото брашно, семената, содата, оцета.
Подправяме ги с хималайска сол и кафява захар за баланс и добавяме...

Смесват се всички съставки в купа, объркват се.
Изсипва се на маса/ плот и се дооформя тестото, ако е необходимо се добавя още малко брашно. С остър нож се правят разрези.
Пече се за 40 минути на 190 градуса....

тавата. Направете два разреза подобни на кръст и поръсете с брашно и едра сол на люспи.
5. Оставете хляба да втаса още веднъж за 1 час, а после...