Начин на приготвяне
Наситнете лука.
Загрейте олиото с маслото в подходящ съд и задушете лука за няколко минути, като добавите и малко вода.
Когато лукът омекне, добавете зеленчуковия микс. Когато и зеленчуците омекнат, прибавете измития ориз и гответе, като бъркате постоянно.
Щом зрънцата станат прозрачни, сипете 1 чаша гореща вода или зеленчуков бульон.
Овксуете с посочените подправки и прехвърлете ориза със зеленчуци в тава. Сипете още 2 чаши течност.
Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете ориза на фурна до готовност - необходими са около 30-40 минути.
Поднесете всяка порция ориз, като поръсите обилно с магданоз.
Диетичният ориз без месо е готов.