Edin.bg»Съвети»Как се прави чай от липа?

Как се прави чай от липа?

Как се прави чай от липа?

Чаят носи неизмерими ползи за организма. Освен чудесен продукт за здравето, той се оказва изключително ефективно средство за психологическото ни състояние.

Едно от най-ключовите предимства на чая е, че той се приготвя, благодарение на естествени природни съставки. Така неговият състав е изцяло благоприятен за нашия организъм и консумацията му е изцяло безвредна.

Чаят от липа е един от най-известните видове. Той спомага при настинки и висока температура, а също така действа успокоително на нервната система.

Ето как можете да си приготвите чай от липа в домашни условия:

Стъпка 1

За да си приготвите ароматната напитка от липа, то са ви необходими около 2 чаени лъжици сух липов цвят. Тях трябва да залеете с 1 чаена чаша вряла вода.

Стъпка 2

Следващата стъпка е да оставите цвета да се запари за около 10 минути. Когато изминат, трябва да го прецедите добре. След това изсипвате течността в чаша, като можете да добавите малко мед за сладост.

Можете да си приготвите смес за чай от липа, който оказва също толкова благоприятно влияние. За целта смесвате 1 чаена лъжица липов цвят с 1 чаена лъжица шипка, половин чаена лъжица цвят от бъз и половин чаена лъжица портокалова кора.

Накрая заливате смества с 1 чаена чаша вряла вода и оставете да се запари за около 10 минути, като след това прецеждате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Надежда Недева
Обичам чай от липа
0
0