Edin.bg»Съвети»Как се прави хубав крем карамел

Как се прави хубав крем карамел

Как се прави хубав крем карамел

Любимият на много хора десерт е именно вкусният крем карамел. Произходът му се смята за френски, а появата му е факт от 17 век. Няколко века по-късно се разпространява навсякъде из Европа, а днес е един от най-популярните десертни ястия в света.

Рецептите за крем карамел варират непрекъснато, но почеркът на десерта може да бъде усетен чрез задължителното присъствие на няколко продукта: яйца, захар и мляко.

Ето обаче някои трикове при приготвянето, които ще ви гарантират по-вкусен и пищен крем карамел:

- За да бъде вашият крем плътен и с добре изразена структура, до ви препоръчваме да добавяте всеки от продуктите в горещо състояние. След като яйцата и захарта са разбъркани, изсипете горещо мляко постепенно на тънка струя. За да не се пресекат яйцата обаче, трябва да ги оставите преди това на стайна температура.

- За разбъркване на продуктите ще получите по-добри резултати, ако работите с телена бъркалка, вместо миксер. С миксера се получава навлизане на въздух, което може да увреди структурата на готовия крем карамел.

- Когато печете крема, ви препоръчваме да използвате метални формички, защото порцелановите могат да се спукат при прибавянето на карамелизирана захар. Можете да използвате и тави с незалепващо покритие.

- Запичането е най-важната част от приготвянето на крем карамела. Той се готви на водна баня, но за допълнителен ефект можете да прибавяте кубчета лед на всеки 25 минути от печене при температура 140 за общо време от час и половина. На финала ще получите страхотен крем карамел с плътна структура и без следи от шупли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати