Edin.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Пудинг с ориз и ябълки

Пудинг с ориз и ябълки

MarianeMariane
Новак
6944497
Пудинг с ориз и ябълки
27/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 500 мл
  • ябълки - 6 бр.
  • ванилова захар - 100 г
  • ром - 1 - 2 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • яйца - 3 - 4 броя в зависимост от големината
  • масло - 2 с.л.
  • ванилия - 3 пак.
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се изплаква много добре и се слага да се вари с 3 ч.ч. вода. Когато е почти готов, се прецежда, изплаква със студена вода и залива с прясното мляко. Кипва се и се вари, колкото да поеме добре млякото.

Свареният ориз се сваля от котлона и се оставя да се поохлади леко. Към него де прибавят захарта, жълтъците маслото и ванилията. Последно се добавят разбитите на сняг белтъци.

Половината от тази смес се изсипва в тавичка, която е предварително намаслена и посипана с малко галета. Ябълката се нарязва на много тънки филийки, овалва се във ваниловата захар, реди се върху ориза в тавата и се посипва с рома.

Отгоре се изсипва остатъка от оризовата смес. Слага се малко масло, поръсват се галета.

Пудингът се пече до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.Може да поднесете с любим сироп.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: