Edin.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Пудинг»Ябълков пудинг на фурна

Ябълков пудинг на фурна

MarianeMariane
Новак
6944
Ябълков пудинг на фурна
Снимка: Анонимен
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Ако не ни оставите поне една порция от този ябълков десерт, ще ви бъдем много, много сърдити и то за дълго"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • сухар - 1 ч.ч. счукан
  • масло - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта много хубаво, минимум за 10-15 минути. Към тях постепенно се добавя първо прясното мляко, после сухарът и последно ябълките, предварително обелени е настъргани.

Разбъркват се добре, след което идва ред на сгорещеното масло. Сместа се изсипва в подходящ съд с незалепващо покритие. По желание може да покриете стените на съда с карамелизирана захар предварително.

Пудингът се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна до готовност - около 20 минути. Когато се охлади, се обръща върху подходяща чиния и се поднася с топка сладолед.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: