Печени камби на фурна с моркови

20/02/2018
"Лесно и изненадващо вкусно - кога ще го опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 940
  • Преглеждания за месеца804
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • камби - 1 кг
  • моркови - 4 - 5 средни
  • чесън - 1 глава
  • захар - по 1 щ. на всяка камба
  • оцет - по 1 ч.л. на всяка камба
  • олио - по 1/2 ч.л. на всяка камба
  • сол - по 2 щ. на всяка камба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и почистени от семето и дръжките камби редим в намаслена тавичка.

Чесъна и морковите почистваме и режем.

Слагаме от тях във всяка камба и поръсваме с изброените подправки.

Поставяме тавата в загрята на 180 градуса фурна.

Печем около 30-40 минути, или докато започне да се отделя люспата. След това ги изваждаме.

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Tsvetanka Vlahova
Tsvetanka Vlahova
23.08.2020 17:56
Не трябва ли да се изварят?
0
0