Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Боб с кайма по турски

Боб с кайма по турски

Elena TodorovaElena Todorova
Почетен Член
555
Боб с кайма по турски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
3
"Бобът никога не е бил толкова вкусен - затопля душата и стомаха. Идеалният избор за вкусен обяд или вечеря."

Необходими продукти

  • бял фасул - 300 г
  • телешка кайма - 300 г или кълцано телешко
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 4 с.л.
  • пресен магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба във вода за една нощ. Отцедете, изплакнете и сварете до полуготовност - отнема около час. Отцедете боба и го оставете настрана.

В дълбок тиган или тенджера загрейте олиото. Задушете лука до златисто, добавете нарязания чесън и каймата. Разбърквайте, докато каймата стане на трохи и се запържи добре.

Добавете доматеното пюре, червения пипер, кимиона, солта и черния пипер. Гответе още 5 минути, за да се смесят ароматите.

Добавете сварения боб към сместа и налейте топла вода, колкото да покрие всичко.

Оставете ястието да къкри на слаб огън 25-30 минути, докато бобът е напълно омекнал и сосът се сгъсти.

Поднесете боба с кайма по турски топъл, поръсен с пресен магданоз и по желание с резен лимон или люта чушка отстрани.

Вижте също как да си направите боб на фурна или вкусни пълнени чушки с боб.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: