Начин на приготвяне
В тенджера разбъркайте млякото, захарта и гриса.
Сложете на слаб огън и бъркайте за около 10 минути, докато се сгъсти, прибавете и 50 г масло.
Махнете тенджерата от огъня, добавете ванилията и лимоновата кора.
Покрийте грис крема с фолио и оставете да се охлади за около 20-30 минути.
Към топлия крем прибавете жълтъците, разбъркайте и оставете да се охлади напълно.
Намажете с малко масло тава (20×20 см).
Сложете 6 намазани с масло кори за баница, като ги кръстосвате и изсипете изстиналия крем.
Прегънете навътре всички стърчащи краища, сложете още една кора и намажете отгоре с маслото.
Нарежете горните кори на 9 квадратни парчета и печете баницата с грис в загрята фурна на 180°C за около 30-40 минути.
Поръсете млечната баница по гръцки с пудра захар.
Вижте и и всички уникални предложения за сладка баница, както и как да си направим идеалната баница с крем.