Начин на приготвяне
Яйцата заедно със захарта се разбиват, докато удвоят обема си. На струйка се прибавя олиото, като разбиването не спира.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера. На порции се добавя към кексовата смес, след което се прибавят щипка сол и една ванилия. Вече от хубаво разбитата смес се отделя около 1/3, към която се прибавя пресято какао. Разбърква се, докато се усвои напълно какаото.
На дъното на намазнена и набрашнена форма за кекс се изсипва бялата смес. Отгоре се излива кафявата. С помощта на лъжица и с леки въртеливи движения двете смеси леко се размесват.
Най- отгоре се слагат нарязаните на парченца банани.
Кексът се пече в предврително загрята на 180 градуса фурна за 30-40 минути или до суха клечка.
Пожелание готовият кекс се се поръсва с пудра захар или залива с шоколадова глазура.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за домашен бананов кекс, вкусен шоколадов кекс или този сочен ябълков кекс.