Начин на приготвяне
Измийте хубаво киселеца и го почистете, след което го наситнете.
Измийте и нарежете зеления лук.
Разтопете в подходящ тиган маслото и задушете зелениите. Добавете към тях изварата и овкусете с черния пипер.
Разпределете готовото тесто на 8 еднакви топки.
Всяко топче разточете на елипса, дълга около 25 см.
Разпределете вътре зелената смес и навийте на руло с възелче.
Наредете баничките в тава с хартия за печене.
Намажете ги с жълтъка, разбит с млякото.
Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете пролетните банички до апетитен загар.
Чудните зелени банички с киселец са готови.
По същия начин можетед да си направите и вкусни банички с праз или гюзлемета.