Начин на приготвяне
Наситнете праза и го задушете в загрятото в дълбок тиган олио. Сипете малко вода, за да омекне.
Когато стане прозрачен, прибавете отцедения нахут и пестото. Овкусете с подправките и разбъркайте.
След 10-тина минути задушаване сипете малко вода.
Свалете плънката от огъня.
Накиснете сушените чушки в топла вода за около 5 минути.
Напълнете чушките с леко охладената плънка.
Намазнете тава за печене и сипете малко вода. Наредете пълнените чушки и ги покрийте с фолио.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете чушките за половин час.
Свалете фолиото, обърнете постните чушки и изпечете 15-тина минути.
Сухите пълнени чушки с нахут, праз и песто са готови.