Начин на приготвяне
Разбъркваме нишестето с млякото, прибавяме захарта, ванилията и жълтъците и готвим крема до сгъстяване на умерен огън.
Когато кремът се сгъсти, сваляме го от котлона, добавяме маслото и разбъркваме.
Покриваме крема с фолио и оставяме на страна, за да се охлади.
За тестото смесваме млякото, яйцата, разтопеното масло, захарта, солта и ванилията.
Смесваме пресятото брашно с маята и добавяме на части.
Замесваме меко тесто и го оставяме на топло да втасва.
Разделяме готовото тесто на 12-14 еднакви част и всяка част разточваме на продълговата форма.
Слагаме от крема (1-2 лъжици) и завиваме кифличките (вижте снимките).
Подреждаме кифлите с крем в тава и оставяме за около 30 минути.
Намазваме кремките с топло прясно мляко и печем в предварително загрята на 180°С фурна за около 20 минути.
Ваниловите дундести кремки са пухкави, ароматни и много вкусни.