Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифли»Ванилови дундести кремки

Ванилови дундести кремки

JuliyaJuliya
Новак
108322k
Ванилови дундести кремки
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
14
"Ваниловите дундести кремки са пухкави, ароматни и много вкусни."

Необходими продукти

  • за крема
  • прясно мляко - 350 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • нишесте - 2 с.л. препълнени
  • захар - 4 с.л.
  • ванилия - 0.2 г
  • краве масло - 40 г
  • за тесто
  • брашно - 380 г
  • суха мая - 1 с.л. (5 г) (15 г живых)
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 75 г
  • сол - 1/3 ч.л.
  • краве масло - 40 г разтопено
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 0.2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме нишестето с млякото, прибавяме захарта, ванилията и жълтъците и готвим крема до сгъстяване на умерен огън.

Когато кремът се сгъсти, сваляме го от котлона, добавяме маслото и разбъркваме.

Покриваме крема с фолио и оставяме на страна, за да се охлади.

За тестото смесваме млякото, яйцата, разтопеното масло, захарта, солта и ванилията.

Смесваме пресятото брашно с маята и добавяме на части.

Замесваме меко тесто и го оставяме на топло да втасва.

Разделяме готовото тесто на 12-14 еднакви част и всяка част разточваме на продълговата форма.

Слагаме от крема (1-2 лъжици) и завиваме кифличките (вижте снимките).

Подреждаме кифлите с крем в тава и оставяме за около 30 минути.

Намазваме кремките с топло прясно мляко и печем в предварително загрята на 180°С фурна за около 20 минути.

Ваниловите дундести кремки са пухкави, ароматни и много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: