edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Буркани»Бабиното Русенско варено в буркани

Бабиното Русенско варено в буркани

Бабиното Русенско варено в буркани
Снимка: Веселина Константинова
23/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
3
"Един лесен начин да си приготвите зимнина. Опитайте бабиното Русенско варено и повече няма да посягате към консервите в магазина."

Необходими Продукти

  • универсална подправка - за кайма
  • кайма - 2 кг
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата за рецептата трябва да е добре размразена.

Тя се овкусява с черен пипер, сол и подправки за кайма по избор.

Размесваме хубаво всичко и сместа разпределяме в чисти и сухи буркани.

Оставяме 2 пръста празно място до гърлото на буркана.

Запечатваме с капачки и варим 2 часа (след завиране на водата) бабиното русенско варено.

След това бурканите се вадят и се обръщат с капачките надолу.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: