Начин на приготвяне
Обелените картофи нарязваме на кубчета и изплакваме добре.
Режем на дребно чесън, лук и моркови и ги задушаваме за малко в мазнината в тенджерка.
Към тези зеленчуци добавяме картофите. Поръсваме с черен пипер, сол и куркума на вкус.
Наливаме топла вода и оставяме домашната супичка да къкри на умерен огън за 20 мин.
Към края прибавяме фидето и след 5 минути изключваме котлона.
Приготвяме застройката за супата.
Застройката е от разбити жълтъци и кисело мляко, към които сме добавили 1 черпак топъл бульон и разбъркваме.
Изливаме застройката в зеленчуковата супа и разбъркваме.
Сервираме картофената супа с фиде и застройка с парченца лимонче.