edin.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Яйца на Очи»Яйца на очи по овчарски

Яйца на очи по овчарски

Яйца на очи по овчарски
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
09/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Нищо претенциозно, а всъщност такава вкусотия! Сервирайте с къшей хляб и се насладете на всяка хапка."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лютите чушки се разполовяват до средата и се запържват за 1-2 минути в мазнина, след което се отделят в чиния.

В същия тиган се запържват яйцата под капак и се поставят в чиния.

В отделен съд се смесва киселото мляко със счукания чесън, сиренето, солта.

В тавичка разпределете малко от млечния сос, а отгоре позиционирайте изпържените яйчица и пържените чушки. Добавете още от соса.

В тигана, където са се пържили чушките, запържете за кратко червеното пиперче и след това с тази мазнина полейте гозбата с яйцата.

Преди поднасяме поръсете със скълцан магданоз.

Тези яйца на очи по овчарски са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: