Начин на приготвяне
Чиата се поставя в купа с киселото мляко и се оставя в хладилника за едно денонощие.
В съд се поставя водата и агар-агара, разбъркайте и се оставя настрани за няколко минути.
Изкарайте от хладилника чиата и киселото мляко, добавете кето подсладител и оставете на стайна температура.
Поставете сместа на средна температура на котлона и когато е достатъчно гореща, прибавете агар-агара и оставете да заври за 1-2 минути, за да се активира агар-агара.
Готовата смес за крем се разпределя в 4 купички или чашки, които се поставят в хладилника на поне 3-4 часа.
Преди консумация всяка купичка с чиа пудинг се обръща върху подходяща чинийка, украсява се с половин праскова, нарязана на филийки. Може да се залее с някакъв сос по избор.
Кето десерт с кисело мляко е вкусен диетичен десерт.