Начин на приготвяне
Измерете сухите съставки в купа (бадемово брашно, подсладител, какао на прах, бакпулвер).
Разтопете 4 с.л. в микровълновата. В друга купа смесете мокрите съставки: разбийте яйцата без миксер, само с бъркалка, добавете разтопено масло, заквасена сметана, екстракт от ванилия).
Изсипете мокрите съставки в сухите съставки.
Печете 12-15 минути при 175 градуса.
Започнете да работите с пълнежа от сирене маскарпоне.
В купа комбинирайте маскарпонето с подсладител на прах и екстракт от ванилия.
Използвайте ръчен миксер, докато се смеси напълно.
Нанесете кремообразната плънка от маскарпоне върху сладкиша (докато е още топъл ) и разпределете равномерно с лъжица.
Навийте внимателно. Използвайте нож, за да изрежете краищата и излишния пълнеж.
Изчакайте да се охлади и нанесете ганаша, като изберете по-течен или по-студен и стегнат да е. Можете да смесите 50 г орехи към ганаша и да го нанесете, както направих аз, и декорирайте както ви харесва.
Загрейте 150 мл сметана за разбиване в тенджера, но без да заври. Изсипете сметаната върху 70 г натрошен на парчета черен шоколад и оставете да престои 5 минути без да разбърквате (не бъркайте! ).
След 5 минути разбийте ганаша, докато стане гладък и лъскав без бучки. Оставете настрани, за да се сгъсти.
Можете да приготвите сладкото руло и без ганаш и да поръсите със какао.
Кето десертът с маскарпоне е готов.